Chilli con carne po mexicku recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Chilli con carne po mexicku , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.10.2020
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Mexické, Mleté maso
Podobné recepty jako tento v sekci: mexická kuchyně
Potřebné ingredience receptu Chilli con carne po mexicku
- 3 ks pěkná masitá rajčata
- pepř - drcený
- sůl
- 1/2 kg mleté maso - hovězí
- 1/2 l vývar - hovězí
- koření - chilli
- 2 ks chilli paprička - červená
- kukuřičná mouka
- 5 stroužků český česnek
- 1 ks paprika - červená
- 1 ks kuchyňská cibule
- rýže
- 150 g fazole
Postup přípravy receptu Chilli con carne po mexicku
Kdo má rád ostřejší jídla, ten si pochutná.
Večer si do mísy nasypeme fazole a nalijeme vodu.
Budeme je vařit další den. Fazole se zvětší. Uvaříme si hovězí vývar.
Ráno fazolím vyměňte vodu. A jdeme vařit.
Česnek a cibuli zbavíme slupky.
Pomocí ručního mixéru cibuli rozsekáme a vysypeme do hrnce. V hrnci budeme mít rozpálený olej. Cibuli důkladně osmahneme.
Pokrájený česnek spolu s mletým masem přidáme k cibuli a vše osmahneme.
Rajčata vložíme do horké vody (na chviličku) a přemístíme do studené vody. Zbavíme je slupky.
Na prkénku si je rozkrájíme a přendáme do hrnce. Nandáme i scezené fazole.
Na prkénku si rozkrájíme i červenou papriku, chilli papričku a necháme v misce až na závěr.
Do hrnce přidáme pepř a sůl. Chuť dodá ostřejší koření (chilli). Přilijeme přiměřeně hovězího vývaru. Vaříme do měkka.
Na závěr přisypeme červenou papriku s chilli papričku. Chviličku povaříme.
Metličkou si vyšleháme kukuřičnou mouku s trochou vody a přelijeme do hrnce.
Servírujeme s rýží. Dobrou chuť.