Čočka na kyselo recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čočka na kyselo , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2014
Kategorie receptu: Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Čočka na kyselo
- 500 g čočka
- 1 - 2 ks cibule
- 50 g tuk na smažení
- 3 lžíce hladká mouka
- podle chuti sůl
- ocet
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Čočka na kyselo
Chcete se najíst zdravě a levně, zkuste náš tradiční český recept na čočku.
Čočku namočíme alespoň na hodinu do studené vody, potom uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.
Oloupeme a nakrájíme cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody. Do směsi přidáme podle chuti ocet. Vše povaříme a vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem.
Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem a kyselou okurkou.