Receptuj.cz

Bramboráky podle Romana Vaňka recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboráky podle Romana Vaňka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.05.2022     Kategorie receptu: Bramboráky, České, Chuťovky, Dobroty, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: bramboráky, česká kuchyně, chuťovka, příloha, vegetariánský recept, Zelenina

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Bramboráky podle Romana Vaňka

Potřebné ingredience receptu Bramboráky podle Romana Vaňka

  • 500 g brambor
  • 5 stroužků česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce čerstvé nebo 1 lžíce sušené majoránky
  • 250 g sádla na smažení

Postup přípravy receptu Bramboráky podle Romana Vaňka

Bramboráky představují neopracovaný svatý grál českých kuchyní, ke kterému však neradno mít přílišný respekt. Bramboráky mají své dvojníky i trojníky ve spoustě světových kuchyní, jenže to prostě není ono, protože palčivě chybí chuť a vůně česneku a majoránky.
Recept na bramboráky si zaslouží pořádnou vrstvu sádla, neboť v sádle plavající bramboráky paradoxně nasáknou méně tuku než na trošce tuku. A navíc se bramboráky usmaží rovnoměrně. To je výhra. První bramborák můžete obětovat na oltář dalších bramboráků. Ověříte si co a jak. Bramborák a jeho recept podle Romana Vaňka zde.

--Oloupané brambory nastrouhejte na struhadle nahrubo. Vymačkejte přebytečnou vodu a škrob.

--Vyklepněte k nim vejce, přidejte sůl a pepř, utřený česnek, drhnutou majoránku a hladkou mouku a nalijte k nim mléko. Pořádně promíchejte, aby vzniklo těsto na bramboráky.

--Na rozpuštěné a rozpálené sádlo nalijte těsto na bramboráky a rovnoměrně jej rozetřete ke stranám pánve. Smažte z obou stran.

Podobné recepty jako je Bramboráky podle Romana Vaňka

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.