Bramboráky podle Romana Vaňka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboráky podle Romana Vaňka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.05.2022
Kategorie receptu: Bramboráky, České, Chuťovky, Dobroty, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: bramboráky, česká kuchyně, chuťovka, příloha, vegetariánský recept, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Bramboráky podle Romana Vaňka
- 500 g brambor
- 5 stroužků česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 2 lžíce čerstvé nebo 1 lžíce sušené majoránky
- 250 g sádla na smažení
Postup přípravy receptu Bramboráky podle Romana Vaňka
Bramboráky představují neopracovaný svatý grál českých kuchyní, ke kterému však neradno mít přílišný respekt. Bramboráky mají své dvojníky i trojníky ve spoustě světových kuchyní, jenže to prostě není ono, protože palčivě chybí chuť a vůně česneku a majoránky.
Recept na bramboráky si zaslouží pořádnou vrstvu sádla, neboť v sádle plavající bramboráky paradoxně nasáknou méně tuku než na trošce tuku. A navíc se bramboráky usmaží rovnoměrně. To je výhra. První bramborák můžete obětovat na oltář dalších bramboráků. Ověříte si co a jak. Bramborák a jeho recept podle Romana Vaňka zde.
--Oloupané brambory nastrouhejte na struhadle nahrubo. Vymačkejte přebytečnou vodu a škrob.
--Vyklepněte k nim vejce, přidejte sůl a pepř, utřený česnek, drhnutou majoránku a hladkou mouku a nalijte k nim mléko. Pořádně promíchejte, aby vzniklo těsto na bramboráky.
--Na rozpuštěné a rozpálené sádlo nalijte těsto na bramboráky a rovnoměrně jej rozetřete ke stranám pánve. Smažte z obou stran.