Pikantní směs na topinky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pikantní směs na topinky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dobroty, Předkrm, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Pikantní směs na topinky
- 2 - 3 ks paprika
- 250 g mleté vepřové maso
- 100 g žampiony
- 1/4 lžičky mletá pálivá paprika
- 1/2 lžičky mletá sladká paprika
- 1 ks cibule
- 1 lžíce olej na smažení
- na ozdobu čerstvá řeřicha či bazalka
- 1 hrst strouhaná niva či eidam
- podle chuti tabasco
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Pikantní směs na topinky
Oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na drobné nudličky.
Cibuli na pánvi osmahneme do zpěnění. Na to přihodíme žampiony s paprikami a chvíli podusíme. K tomu se pak přidá naložené maso, ke kterému přisypeme sladkou i pálivou papriku, opepříme, osolíme a při stálém míchání pokapeme tabascem. Takhle zamíchané dusíme 20-30minut.
Směs podáváme na topinkách, nejlépe potřené česnekem. Posypeme buď strouhaným eidamem nebo nivou.
Můžeme dozdobit nějakým zeleným lístkem koření jako je řeřicha či bazalka.