Výborná křenová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Výborná křenová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.03.2014
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Výborná křenová omáčka
- 120 - 200 g křen
- 200 ml smetana
- 200 ml mléko
- 2 ks cibule
- 1 lžička mletý pepř
- 1 lžička sůl
- 150 g máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 kostka vývar
- 600 ml voda
Postup přípravy receptu Výborná křenová omáčka
Recept na rychlou a výbornou křenovou omáčku.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme 15 minut, aby cibulka změkla, pokud by někomu vadila, může použít mixér.
Nakonec přidáme smetanu, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti.
Výbornou křenovou omáčku doporučujeme podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.