Gulášová polévka z mletého masa recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Gulášová polévka z mletého masa , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.04.2015
Kategorie receptu: Guláš, Guláše, Hlavní jídlo, Mleté maso, Polévky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Gulášová polévka z mletého masa
- 1 lžíce česneková pasta
- 1 lžíce mletá sladká paprika
- 2 ks cibule
- 500 g mleté maso (míchané)
- 3 lžíce hladká mouka
- 200 g brambory
- 1 lžíce sušená majoránka
- 1 ks masox
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- podle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Gulášová polévka z mletého masa
Polévka, která zasytí stejně jako hlavní chod.
Na půlměsíčky nakrájíme oloupanou cibuli. Tu dáme smažit na másle do zpěnění, přidáme mleté maso a asi tak 10minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme červenou paprikou, promícháme, zalijeme trochou horké vody , osolíme, opepříme a okořeníme(majoránka, česneková pasta) podle chuti.
Po chvíli vaření přidáme na kostičky nakrájené brambory a masox. Dolijeme horkou vodou tak, aby v polévce vše plavalo. Takto necháme opět chvíli povařit a poté do ní vmícháme jíšku, z rozpuštěného másla a mouky. Necháme asi tak 20 minut povařit. Jestli je ještě třeba, tak dochutíme a můžeme podávat a to nejlépe s nějakým pečivem.