Hořčicová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hořčicová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.06.2016
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hořčicová omáčka
- 1 ks cibule
- 0,5 l voda
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 kelímek smetana
- 1/2 kostky bujon
- podle chuti pórek
- mletý černý pepř
- mléko
- sůl
Postup přípravy receptu Hořčicová omáčka
Omáčka z potravin, co máme vždy doma.
Začneme tím, že si najemno nakrájíme pórek a cibuli. Ty pak necháme zpěnit na pánvi s rozehřátým olejem. V trošce vody si rozpustíme hovězí bujón a ten pak přilijeme do pánve, pomícháme. Přidáme hořčici a osolíme, opepříme podle chuti. Takto krátce osmahneme, přilijeme vodu a přivedeme k varu. V tu chvíli, kdy se začne vývar vařit, přilijeme smetanu, ocet a osladíme cukrem. Kdyby byla omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem smíchaným s hladkou moukou.
Takhle připravenou omáčku podáváme podáváme nejlépe k jídlům s knedlíky či opečenými bramborami.