Dobrá znojemská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dobrá znojemská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.03.2017
Kategorie receptu: Omáčky, Smetanové omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Dobrá znojemská omáčka
- 6 ks okurka -sterilovaná
- pepř
- 2 ks párek nebo salám
- olej - např. řepkový
- 600 g kvalitní maso - hovězí
- 2 ks vajíčka uvařená na tvrdo
- 1 ks větší kuchyňská cibule
- 2 polévkové lžíce plnotučná hořčice
- sůl
Postup přípravy receptu Dobrá znojemská omáčka
Co uvařit na víkend? Co třeba osvědčenou znojemskou omáčku?
Seženeme si kvalitní hovězí maso a na prkénku ho rozkrájíme na menší kousky. V sekáčku rozsekáme cibuli a dáme spolu s kapkou oleje do hrnce.
Až bude cibulka akorát, přidáme hovězí maso a koření. Chuť dodáme trochou hořčice. Přilijeme vodu. Vaříme.
Než se nám maso uvaří, rozkrájíme si tyto suroviny (uvařená vejce na tvrdo, párek nebo salám, okurky) a odložíme stranou.
Omáčku v hrnci zahustíme. Já používám nejraději chléb.
Před koncem přidáme pokrájené ingredience co jsme si daly stranou. Dochutíme znovu hořčicí. Pokračujeme ve vaření.
Servírujeme a jako přílohu volíme rýži nebo knedlík.