Hrníčkové knedlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hrníčkové knedlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.07.2014
Kategorie receptu: České, Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hrníčkové knedlíky
- 2 ks bílek
- 1 hrnek mléko
- 2 ks bílé pečivo
- 1 hrnek polohrubá mouka
- 1 špetka sůl
- podle potřeby mouka na vysypání
- máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Hrníčkové knedlíky
Recept na domácí hrníčkové knedlíky.
Připravte si tři stejně veliké hrnky. Vymažte je důkladně máslem a vysypte moukou.
V míse smíchejte 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 starší housky nakrájené na kostičky, špetku soli a důkladně promíchejte. Ušlehejte sníh ze dvou bílků a opatrně zamíchejte do připraveného těsta. Těsto vlijeme do připravených hrníčků do 3/4. Větší hrnec naplníme vodou do 1/3 hrnku a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme hrníčky naplněné těstem a hrnec přiklopíme pokličkou. Vaříme 25 min a nezvedáme pokličku.
Po 25 minutách vyndáme z hrnce a položíme vodorovně na prkénko. Po chvíli vyklouznou knedlíky z hrnků.
Podáváme jako přílohu zejména k omáčkám.