Kapustová polévka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kapustová polévka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.05.2015
Kategorie receptu: České, Polévky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kapustová polévka
- 250 g kapusta
- 1 ks cibule
- 0,5 lžičky kmín
- 2 lžíce máslo
- 1 špetka mletý černý pepř
- 1 lžička sůl
- 1 ks malý celer
- 1 ks mrkev
- 500 g brambory
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l zeleninový vývar
Postup přípravy receptu Kapustová polévka
Kapustu očistíme, odebereme z ní tvrdé části a nakrájíme ji na nudličky. Oloupané cibuli a česnek najemno nakrájíme a očištěné, oloupané, mrkev, celer a brambory nakrájíme na malé kostičky.
Do hrnce s rozehřátým máslem dáme smažit cibuli, česnek, mrkev a celer. K tomu po pár minutách přihodíme brambory, osolíme, opepříme a asi tak 5minut opékáme.
Mezitím jsme si připravili zeleninový vývar, který přilijeme ke směsi s bramborami. Přidáme polovinu nakrájené kapusty, kmín a necháváme vařit dokud nezměknou brambory. Pak si vezmeme tyčový mixér a jeho pomocí vše rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, osolíme a ještě chvilku vaříme.
Hotovou polévku můžeme hned podávat.