Dušené zelí recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dušené zelí , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 31.03.2015
Kategorie receptu: Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Dušené zelí
- 1 hlávka bílé nebo červené zelí
- 3 lžíce cukr krystal
- 2 ks cibule
- 3 lžíce rybízová marmeláda, když červené zelí
- podle potřeby sádlo
- jíška
- podle chuti ocet
- kmín
- sůl
- voda
- cukr
Postup přípravy receptu Dušené zelí
Dušené zelí, které používáme jako přílohu k masům, může být červené, bílé nebo si můžeme připravit obě dvě. Při této variantě je musíme dělat každé zvlášť.
Oloupanou cibuli najemno nakrájíme a zelí nakrouháme.
Na pánvi si rozehřejeme tuk a na něm si osmažíme cibulku, ke které přidáme 3lžíce cukru. Smažíme tak dlouho, než cukr zhnědne, zkaramelizuje. Poté přidáme zelí s kmínem, solí a vše vodou podlijeme. Takto přibližně 20minut dusíme. Pak zelí zahustíme jíškou z mouky a rozehřátého másla.
Na konci dušené zelí dochucujeme podle sebe octem, cukrem a solí. U červeného zelí přidáme marmeládu a krátce povaříme.
Podáváme s masy a knedlíky.