Receptuj.cz

Babiččina rajská recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Babiččina rajská , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.01.2015     Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Omáčky, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Babiččina rajská

Potřebné ingredience receptu Babiččina rajská

  • 4 lžičky tymián
  • 1 sklenice nákládaná rajčata
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 ks rajčatový protlak
  • 1 ks cibule
  • 4 kuličky celý černý pepř
  • 4 kuličky nové koření
  • 3 lžíce sádlo
  • 1 kelímek smetana na vaření
  • 10 kostek cukr
  • 2 ks bobkový list
  • podle chuti sůl
  • cukr
  • ocet

Postup přípravy receptu Babiččina rajská

Rajská omáčka z nakládaných rajčat.

Oloupeme a necháme odkapat naložená rajčata. Nálev z rajčat si ponecháme. Rajčata mohou být naložena jak po domácku, tak i kupovaná.

Do hlubšího hrnce si dáme rozehřát sádlo a k němu přidáme 10 lžiček cukru. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne karamel. K tomu přidáme rajčata a pomícháme. Připravte se na to, že jakmile je přidáte, začnou prskat. Tak hned přiklopte.

Po chvíli vaření přidáme najemno nakrájenou cibulku, tymián, nové koření, celý pepř a bobkový list. Přiklopíme a dusíme dokud vše nezměkne. Postupně přiléváme nálev z rajčat. Poté co nám změkla rajčata, vyndáme koření a vše rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem. Přidáváme protlak a dochucujeme octem, cukrem a solí. Kdybyste používali sladkokyselý nálev z podomácku naložených rajčat, tak není třeba dochucovat. Ve smetaně si rozmícháme trošku mouky a jako poslední přidáváme do babiččiny rajské. Podle potřeby popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a masem, popřípadě plněnými paprikami, jak jsme zvyklí.

Podobné recepty jako je Babiččina rajská

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.