Kuřecí plátek na medu a s brusinkami recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuřecí plátek na medu a s brusinkami , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.12.2014
Kategorie receptu: Drůbeží maso, Hlavní jídlo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Kuřecí plátek na medu a s brusinkami
- 1 dl bílé víno
- 1 lžička rozmarýn
- 4 plátky kuřecí prsní řízek
- 2 lžíce med
- 100 g máslo
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 hrnek proslazené sušené brusinky nebo kompotované
- na ozdobu citron
Postup přípravy receptu Kuřecí plátek na medu a s brusinkami
Omyjeme si kuřecí plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm pak plátky zprudka a z obou stran smažíme. Když je maso krásně zlatavě opečené, přidáme do pánvičky med a máslo, které na ní rozehřejeme. Poté co se nám rozpustilo, podlejeme vínem a přidáme brusinky. Takhle krátce povaříme.
Maso servírujeme s plátkem citronu, přelitým omáčkou. Podáváme nejlépe s americkými bramborami.