Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.08.2014
Kategorie receptu: České, Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha
Potřebné ingredience receptu Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně
- 1 1/45 l mléko
- 1 ks vejce
- 2 50 dkg polohrubá mouka
- 1 ks starší rohlík nebo houska
- 1 lžička sůl
- 1 lžička sušené droždí
- 1 lžička cukr
- dle potřeby sůl
Postup přípravy receptu Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně
Snadný recept na houskové knedlíky připravené v domácí pekárně.
Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme do nádoby v pekárně. Starší pečivo nakrájíme na kostičky a přidáme do nádoby. Vše zasypeme moukou. Do levého rohu nasypeme sůl a do pravého rohu sušené droždí s cukrem.
Pekárnu nastavíme na mísení bez pečení. (cca 1 hodina a 15 minut).
Když těsto vykyne dáme vařit osolenou vodu.
Těsto vyjmeme a rozdělíme na 3 stejné díly a vytvarujeme 3 stejné válečky.
Chvíli je necháme odpočinout pod utěrkou než voda začne vřít.
Knedlíky vložíme do hrnce a zkontrolujeme zda se nepřichytily ke dnu hrnce.
Vaříme 25 minut. Po 10 minutách vaření knedlík otočíme.
Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propícháme vidličkou a nakrájíme nití.