Langoše se zakysanou smetanou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Langoše se zakysanou smetanou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.02.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Hlavní jídlo, Pro děti, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: slovenská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Langoše se zakysanou smetanou
- 1 kg hladká mouka
- 1 ks celé vejce
- 1 kostka droždí
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 0,5 l mléko
Postup přípravy receptu Langoše se zakysanou smetanou
Do mísy s vlažným mlékem nadrobíme droždí, které zde necháme chvíli pracovat. Poté přisypeme mouku, přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
Těsto dáváme odležet do lednice. Když jej vyndáme, tak z něj vytváříme placky, které pokládáme na pánev s rozpáleným olejem či do friťáku. Smažíme dozlatova.
Langoše se podávají s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem. Každému však podle chuti, děti jej milují pouze s kečupem.
Těsto nám v lednici vydrží i několik dní.