Špenátová polévka se smetanou a vejcem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Špenátová polévka se smetanou a vejcem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.11.2014
Kategorie receptu: České, Polévky, Pro děti, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Špenátová polévka se smetanou a vejcem
- 2 dl smetana
- 2 lžíce máslo
- mletý pepř
- 1 ks cibule
- 2 - 4 ks vejce
- 1 balíček mražený špenát
- 1 kostka masox
- petrželka
- sůl
- 3 lžíce hladká mouka
Postup přípravy receptu Špenátová polévka se smetanou a vejcem
Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Tu poté osmahneme na pánvi s máslem. K tomu přidáme mouku a promícháme, z toho se vytvoří jíška k tomu přidáme buď vývar či 3/4 litru vroucí vody s 1masoxem. Přivedeme k varu a přidáme rozmrazený špenát nasekaný nahrubo.
Polévku asi 10minut povaříme. Zalijeme smetanou, tu necháme projít varem a dochutíme pepřem a solí.
Do hotové polévky již naservírované v talíři přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce. Vejce můžeme přidat rovněž rozšlehané a nechat je v polévce srazit. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Špenát je možno zaměnit třeba za brokolici či pórek..