Masové šátečky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Masové šátečky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 13.01.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Mleté maso, Předkrm, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Masové šátečky
- majoránka
- 2 lžíce černé olivy
- 2 ks vejce
- bílý pepř
- tymián
- petrželka
- 2 lžíce hrubá mouka
- sůl
- olivový olej
- 1 ks cibule
- 300 g mleté vepřové maso
- 250 g listové těsto
- 4 stroužky česnek
- bazalka
- na potření vejce
Postup přípravy receptu Masové šátečky
Vezmeme si listové těsto, rozválíme jej a nakrájíme na čtverečky, které potíráme rozšlehaným vejcem.
Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme a olivy si nasekáme. Na pánvi si orestujeme cibulku, k tomu přidáme česnek a po chvilce i mleté maso. Okořeníme bylinkami, osolíme a přidáme olivy.
Jakmile nám směs vychladne, tak vmícháme i vejce. Směsí pak plníme připravené čtverečky a tvoříme z nich šátečky. Ty pak ještě potíráme vejcem a pokládáme na plech s pečícím papírem.
Dáváme péct do předehřáté trouby na 250°C. Poté stahujeme na 200°C a pečeme do zlatova.
Šátečky jsou výborné jako předkrm.