Kuře na paprice recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuře na paprice , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.03.2014
Kategorie receptu: Drůbeží maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Kuře na paprice
- 1 kg kuře
- 1 ks cibule
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce pálivá paprika
- 2 lžíce smetana
- 4 lžíce olej
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 dl voda
Postup přípravy receptu Kuře na paprice
Vyzkoušejte kuře na paprice, jak ho děláme u nás doma.
Kuře očistíme, opláchneme a uvaříme doměkka. Osolíme podle chuti. Měkké kuře vytáhneme a obereme. Vývar přecedíme a dáme na stranu.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, lehce ji osmahneme a přilijeme hotový vývar, který necháme chvíli povařit. Smícháme vodu s hladkou moukou a přidáme ji do omáčky. Nakonec vložíme kousky masa, necháme povařit a zahustíme smetanou.
Kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem.