Pečená kachna recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pečená kachna , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.02.2022
Kategorie receptu: České, Drůbeží maso, Hlavní jídlo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, drůbeží maso, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Pečená kachna
- 1 ks kachny
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce soli
Postup přípravy receptu Pečená kachna
Recept na pečenou kachnu patří těm jednodušším, i když si spousta lidí myslí opak. Naprosto dokonalý recept na pečenou kachnu vám nabízíme právě tady, protože jde o recept s postupem zcela primitivním, surovinami jak šafránu a docela jednoduchým postupem, v němž největší roli nehraje pracnost, ale čas. Pečená kachna patří mezi etalony zdejší kuchyně, avšak mnoho z nás má tento recept zafixován jako slavnostní a tím pádem i složitý. Zkuste se sami přesvědčit, že recept na pečenou kachnu představuje spíše nenáročné kulinářské dobrodružství, než dřinu a potom posměch. Raději bychom řekli, že naléhavé kručení se změní ve spokojené mručení. Tak vzhůru na to – pečená kachna a její recept o kousek níže.
--Kachnu nejprve důkladně omyjte studenou vodou. Osušte a pořádně osolte, jednu třetinu soli nasypte do kachny. Nezapomeňte na kmín. Potom kachnu dejte do pekáčku, který bude jen o málo větší než ona sama a přiklopte víkem.
--Na 120 stupňů Celsia pečte 5–6 hodin, aniž byste se do pekáčku ze zvědavosti dívali. Nemusíte, kachna tam stále bude. Pokud se vám po uplynutí doby, která je ale přibližná, bude zdát kůže málo propečená, dejte pryč víko, zvyšte teplotu a kůži pořádně vypečte.