Svíčková na smetaně recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Svíčková na smetaně , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.12.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Omáčky, Svíčková na smetaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Svíčková na smetaně
- 100 g kořenová zelenina
- bobkový list
- sůl
- 2 dl kysaná smetana
- 1 dl mléko
- celé nové koření
- 40 g máslo
- mletý černý pepř
- 40 g cibule
- celý černý pepř
- 400 g hovězí svíčková nebo hovězí zadní
- 40 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Svíčková na smetaně
Den či dva dopředu si připravíme náš masový základ, aby bylo maso měkčí a to tímto způsobem. Očištěnou zeleninu si nakrájíme na kousky, omyjeme si maso a vložíme do hrnce. Na něj vyskládáme nakrájenou zeleninu a cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Takto dáme do lednice.
Poté co vyndáme, obsah hrnce pěkně osmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopené pak dusíme, dokud nám maso nezměkne. Svíčkovou pak vyndáme a naporcujeme na plátky.
Zbylou šťávu smícháme s mlékem a moukou a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu která nám tam uvízne, buď do omáčky prolisujeme nebo rozmixujeme. Nakonec ještě dosolíme, dopepříme a můžeme ještě přisladit nebo okyselit podle chuti.
Do omáčky pak vkládáme naše maso a prohřejeme.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.