Cibulový Quiche recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Cibulový Quiche , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Francouzské, Hlavní jídlo, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, francouzská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Cibulový Quiche
- provensálské bylinky
- náplň 150 g gouda
- 250 g krémová smetana
- olivový olej
- 2 ks žloutek
- bílé víno
- mletý černý pepř
- 150 g slanina
- 6 ks velká cibule
- podle chuti sůl
- podle potřeby olivový olej na vymazání
- těsto 1 špetka sůl
- 100 ml vlažná voda
- 300 g hladká mouka
- 125 g máslo
Postup přípravy receptu Cibulový Quiche
Z vody, mouky, másla a špetky soli si vypracujeme těsto, které dáváme přes noc do ledničky odležet. Kdybychom pospíchali, tak dáváme těsto odležet alespoň na 1hodinu.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. K ní přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a podlijeme bílým vínem. Takto smažíme do odpaření vína, pak sundáme z plotny a necháváme vychladnout. Cibuli i slaninu vyndáme z oleje, okořeníme je provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme.
Teď vezmeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Vezmeme koláčovou formu, vymažeme olivovým olejem a vyložíme vyváleným těstem a to i po stranách. Na dně jej vidličkou propícháme.
Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, k němuž přidáme žloutky a smetanu. Tohle vše pak promícháme s cibulovou směsí. Tímto těstíčkem vylijeme naší formu a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme po dobu asi 35minut.
Po vyndání necháme quiche malinko vychladnout a můžeme podávat.