Receptuj.cz

Cibulový Quiche recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Cibulový Quiche , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.04.2015     Kategorie receptu: Chuťovky, Francouzské, Hlavní jídlo, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Cibulový Quiche

Potřebné ingredience receptu Cibulový Quiche

  • provensálské bylinky
  • náplň 150 g gouda
  • 250 g krémová smetana
  • olivový olej
  • 2 ks žloutek
  • bílé víno
  • mletý černý pepř
  • 150 g slanina
  • 6 ks velká cibule
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby olivový olej na vymazání
  • těsto 1 špetka sůl
  • 100 ml vlažná voda
  • 300 g hladká mouka
  • 125 g máslo

Postup přípravy receptu Cibulový Quiche

Z vody, mouky, másla a špetky soli si vypracujeme těsto, které dáváme přes noc do ledničky odležet. Kdybychom pospíchali, tak dáváme těsto odležet alespoň na 1hodinu.

Na rozpálenou pánev s olejem dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. K ní přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a podlijeme bílým vínem. Takto smažíme do odpaření vína, pak sundáme z plotny a necháváme vychladnout. Cibuli i slaninu vyndáme z oleje, okořeníme je provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme.

Teď vezmeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Vezmeme koláčovou formu, vymažeme olivovým olejem a vyložíme vyváleným těstem a to i po stranách. Na dně jej vidličkou propícháme.

Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, k němuž přidáme žloutky a smetanu. Tohle vše pak promícháme s cibulovou směsí. Tímto těstíčkem vylijeme naší formu a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme po dobu asi 35minut.

Po vyndání necháme quiche malinko vychladnout a můžeme podávat.

Podobné recepty jako je Cibulový Quiche

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.