Receptuj.cz

Plzeňské rozpeky recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Plzeňské rozpeky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.05.2015     Kategorie receptu: České, Pečivo, Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Plzeňské rozpeky

Potřebné ingredience receptu Plzeňské rozpeky

  • těsto 1 kostka droždí
  • 2 ks žloutek
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 10 dkg rozpuštěné máslo
  • 250 g hladká mouka
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička cukr
  • vlažné mléko
  • na potření sádlo

Postup přípravy receptu Plzeňské rozpeky

Začneme přípravou kvásku z trochy mléka, droždí a cukru. Vedle si promícháme mléko se žloutky.

Do mísy s moukou přidáme již vzešlý kvásek, rozmíchané žloutky s mlékem, rozpuštěné máslo a sůl. Vyhněteme těsto a dáváme do tepla vykynout.

Připravíme si plech vystlaný pečícím papírem. Z vykynutého těsta teď tvoříme naše rozpeky(bochánky), které po umístění na plech rozmáčkneme. Mělo by nám to vyjít asi na 6 bochánků. Takto dáváme ještě na chvíli dokynout.

Rozpustíme si trochu sádla, potřeme jím nakynuté rozpeky a vkládáme do trouby na 180°C. Pečeme po dobu asi tak 40 minut.

Podáváme jako přílohu k masům a zelenině.

Podobné recepty jako je Plzeňské rozpeky

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.