Plzeňské rozpeky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Plzeňské rozpeky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.05.2015
Kategorie receptu: České, Pečivo, Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Plzeňské rozpeky
- těsto 1 kostka droždí
- 2 ks žloutek
- 250 g polohrubá mouka
- 1 lžička sůl
- 10 dkg rozpuštěné máslo
- 250 g hladká mouka
- 200 ml mléko
- 1 lžička cukr
- vlažné mléko
- na potření sádlo
Postup přípravy receptu Plzeňské rozpeky
Začneme přípravou kvásku z trochy mléka, droždí a cukru. Vedle si promícháme mléko se žloutky.
Do mísy s moukou přidáme již vzešlý kvásek, rozmíchané žloutky s mlékem, rozpuštěné máslo a sůl. Vyhněteme těsto a dáváme do tepla vykynout.
Připravíme si plech vystlaný pečícím papírem. Z vykynutého těsta teď tvoříme naše rozpeky(bochánky), které po umístění na plech rozmáčkneme. Mělo by nám to vyjít asi na 6 bochánků. Takto dáváme ještě na chvíli dokynout.
Rozpustíme si trochu sádla, potřeme jím nakynuté rozpeky a vkládáme do trouby na 180°C. Pečeme po dobu asi tak 40 minut.
Podáváme jako přílohu k masům a zelenině.