Zavařování meruněk recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zavařování meruněk , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.08.2022
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dobroty, Ovocné, Pro děti, Zavařování
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, dětská jídla, dezert, ovoce
Potřebné ingredience receptu Zavařování meruněk
- 1 l vody
- 500 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu Zavařování meruněk
Zavařování meruněk nemá moc dlouhé trvání, protože meruňky se jako na potvoru děsně rychle kazí. A proto využijte meruňkové sezony naplno. Díky zavařování meruněk kompot, který je plný letních vitaminů, v zimě jako když najdete. Bude také vonět po letní zahradě a dětem bude zaručeně chutnat. Recept na zavařování meruněk je dobré doma mít, protože kompot rovněž představuje polotovar, ze kterého lze vytvořit mnoho chutných a oblíbených jídel – meruňkové knedlíky, meruňkové koláče, meruňkové buchty a tak podobně. Na zavařování meruněk používejte pouze kvalitní a nepoškozené plody, protože od těch „načatých“ by se všechny ostatní meruňky zkazily. Zavařování meruněk a jejich recept zde.
--Co se týká cukru, řiďte se podle kyselosti okurek. Pokud jsou dostatečně sladké, dejte do receptu cukru méně – cca 300 g.
--Meruňky nejprve důkladně omyjte a vypeckujte. Poté je naskládejte do připravených sterilovaných sklenic.
--Na nálev v jednom litru vody svařte 500 g (300 g) cukru po dobu 5 minut. Vodu přiveďte k varu a přidejte cukr. Cukr se rozpustí a lehce povaří.
--Meruňky ve sklenicích zalijte ještě horkým nálevem a pečlivě uzavřete. Sterilujte při 85 °C po dobu 15–20 minut.
--Nakonec horké sklenice dejte dnem vzhůru vychladnout a skladujte na tmavém a chladném místě.