Rajská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rajská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.09.2014
Kategorie receptu: České, Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Rajská omáčka
- 3 - 5 lžic strouhanka
- 750 g mleté vepřové maso
- 2 ks vejce
- 3 kuličky nové koření
- podle chuti cukr krupice
- podle potřeby voda
- 1 lžička mletá skořice
- 2 konzervy rajčatový protlak
- 2 ks cibule
- podle potřeby hladká mouka
- 2 ks bobkový list
- podle chuti mletý pepř
- podle chuti sůl
Postup přípravy receptu Rajská omáčka
Recept na snadnou rajskou omáčku s masovými kuličkami.
Nejprve si připravíme masové kuličky. Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a obě vejce.
Pořádně promícháme a rukama vytvoříme malé kuličky.
Oloupeme a najemno nakrájíme cibule a dozlatova orestujeme. Přidáme rajčatové protlaky a trochu vody.
Promícháme a vložíme kuličky. Přidáme trochu vody a promícháme, aby se kuličky nepřichytily ke dnu.
Vložíme nové koření a bobkový list a 15 minut povaříme. Kuličky vyjmeme, zředíme ještě trochou vody, povaříme. Rzkvedláme trochu mouky ve studené vodě a směsí zahustíme omáčku. Dochutíme lžičkou mleté skořice, cukrem a solí. Omáčku propasírujeme přes síto. Do omáčky vrátíme kuličky, prohřejeme a můžeme podávat.
Servírujeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.