Holandský řízek recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Holandský řízek , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.02.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, holandská kuchyně, hovězí maso, mleté maso, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Holandský řízek
- 600 g mletého masa (ideálně mix hovězí a vepřové)
- 120 g goudy nebo eidamu (45%)
- sůl, pepř
- 2 ks vejcí
- petrželka
- uvařené brambory s máslem na podávání
- olej na smažení
Postup přípravy receptu Holandský řízek
Recept na holandský řízek neboli holanďák patří mezi zakázaná potěšení. Je totiž potřeba hodně tuku a oleje, který z něj musí přímo stříkat. Recept na holandský řízek je vlastně mleté maso se sýrem, které je obalené v trojobalu. Recept na holanský řízek se může podávat s bramborovo-celerovou kaší, obyčejnou bramborovou kaší nebo večer studený prostě jen tak. Recept na holandský řízek rozhodně není pro žádná ořezávátka a pro ty z vás, kteří vždycky dbají na zdravou výživu. Zároveň to však není nic složitého, a tak si (bez urážky) na receptu na holanďák pochutnávají zejména muži. Pořádný recept na holandský řízek vám přinášíme právě zde.
--Vychlazené mleté maso smíchejte se strouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.
--Ze směsi udělejte karbanátky, které obalte v mouce, vejcích a strouhance.
--Holanský řízek můžete smažit na pánvi z obou stran dozlatova, nebo holanský řízek dejte do trouby na 160 stupňů Celsia.
--Nakonec je v troubě nechte dojít, cca 10 minut.