Smažené karbanátky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Smažené karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2014
Kategorie receptu: Mleté maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Smažené karbanátky
- 500 g mleté maso
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 5 stroužků česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- podle chuti majoránka
- mletý černý pepř
- petrželka
- sůl
- mletý kmín
- podle potřeby olej na smažení
- strouhanka
Postup přípravy receptu Smažené karbanátky
Vyzkoušejte recept na tradiční smažené karbanátky.
Mleté maso smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku dle potřeby. Dobře propracujeme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.
Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, kterou můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.