Špagety s mletým masem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Špagety s mletým masem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.03.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Italské, Mleté maso, Pro děti, Špagety, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, dětská jídla, hlavní chod, hovězí maso, italská kuchyně, mleté maso, těstoviny, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Špagety s mletým masem
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 300 g mletého masa (drůbeží nebo směs vepřového a hovězího)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička cukru
- 400 g sekaných rajčat (1 plechovka)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 1 lžička sušeného oregana
- 500 g špaget
- 60 g strouhaného sýra (parmazán nebo Grana Padano)
Postup přípravy receptu Špagety s mletým masem
Recept na špagety s mletým masem spatřil světlo světa někdy v 70. letech minulého století a byl českou odpovědí na italský recept na boloňské špagety. Na ty nebyly v socialistickém Československu suroviny, tehdejší potravinová situace neumožňovala vařit autentické světové recepty, a tak si špagety české hospodyňky upravily podle svého. Tento recept na špagety s mletým masem je o mnoho jednodušší, rychlejší a levnější než jeho boloňská sestřička. Špagety s mletým masem se dřív zhůvěřile dělaly s kečupem a tvrdým sýrem eidam. Na to prosím zapomeňte. Tento recept na špagety s mletým masem používá rajčatový protlak a sekaná rajčata v plechovce. Místo eidamu raději použijte chuťově výraznější a ke špagetám se víc hodící parmazán. Dostanete tak z obyčejných ingrediencí skvělé a chutné jídlo, na kterým se nebudou ofrňovat ani děti. Recept na špagety s mletým masem právě tady.
--V hluboké pánvi s pokličkou orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
--Dejte do pánve mleté maso a zprudka ho opečte, přičemž ho vařečkou rozdělujte na menší kousky. Po zhruba 5 minutách přidejte nadrobno nasekaný česnek a cukr. Minutu povařte, přidejte rajský protlak a povařte ještě další minutu.
--Do pánve nyní dejte sekaná rajčata z plechovky. Osolte, opepřte a dochuťte sušeným oreganem. Stáhněte plamen a pod pokličkou duste cca 15 minut.
--V těch 15 minutách, kdy se bude maso s omáčkou dusit, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
--Těstoviny polijte omáčkou a posypte sýrem.