Langoše se zakysanou smetanou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Langoše se zakysanou smetanou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dobroty, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, slovenská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Langoše se zakysanou smetanou
- 3 dkg kvasnice
- 1/4 l mléko
- 1/2 lžičky sůl
- 1/2 lžičky cukr
- 1/2 kg hladká mouka
- 1 ks vejce
- 200 ml kysaná smetana
- na ozdobu 1/4 kg tvrdý sýr
- na potření 2 lžíce máslo
- 5 stroužků česnek
- 5 lžic kečup
Postup přípravy receptu Langoše se zakysanou smetanou
Velmi jednoduchá příprava langošů.
Do mísy přidáme mouku, droždí, mléko, sůl, cukr, vejce a kysanou smetanu.
Těsto pěkně vyhněteme, přikryjeme a dáme na půl hoďky kynout do lednice (těsto tam vydrží i několik dní).
Z takhle vykynutého těsta si uděláme placky, které pak smažíme na pánvi.
Langoše potíráme již dříve rozetřeným česnekem v rozpuštěném másle. Pak jej ještě posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme kečup. Všeho podle chuti.