Boloňské ragú recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Boloňské ragú , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.02.2018
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Italské, Mleté maso, Omáčky, Příloha, Špagety
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Boloňské ragú
- sůl
- 50 g pravé máslo
- 2 konzervy rajčata - nakrájená
- 1 ks celer
- kvalitní slanina
- 1/4 kg vepřové maso - mleté
- 1 ks kuchyňská cibule
- 3/4 l šťáva - rajčatová
- 1 sklenička červené víno - suché
- 3 polévkové lžíce olej - olivový
- 1 sklenička mléko
- pár lístků bazalky
- černý pepř - mletý
- 1/4 l vývar - hovězí
- 1/4 kg hovězí maso - mleté
- 1 ks mrkev
Postup přípravy receptu Boloňské ragú
Co uvařit k obědu? Skvělé boloňské ragú.
Doba vaření je delší, ale chuť a vůně nás okouzlí.
Zeleninu (cibuli, celer, mrkev) zbavíme slupky
a v mixéru rozmixujeme.
Všechno maso si přendáme do mísy. Na prkénku si pokrájíme kus kvalitní slaniny a zapracujeme ji do masa.
Olivový olej si nalijeme do kastrolu. Vložíme kousek másla.
Přisypeme a osmahneme rozmixovanou zeleninu.
Vložíme maso se slaninou.
Po chvilce ochutíme červeným vínem. Provaříme. Zakápneme hovězím vývarem. Zalijeme šťávou z rajčat. Vyklopíme konzervy s pokrájenými rajčaty.
Přisolíme. Vaříme cca 120 minut.
Průběžně mícháme a doléváme hovězí vývar.
Do uvařeného ragú vhodíme pár listů bazalky. Zalijeme trochou mléka. Promícháme a případně ještě okořeníme a osolíme.
Servírujeme s oblíbenými kvalitními těstovinami.