Receptuj.cz

Boloňské ragú recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Boloňské ragú , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.02.2018     Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Italské, Mleté maso, Omáčky, Příloha, Špagety
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Boloňské ragú

Potřebné ingredience receptu Boloňské ragú

  • sůl
  • 50 g pravé máslo
  • 2 konzervy rajčata - nakrájená
  • 1 ks celer
  • kvalitní slanina
  • 1/4 kg vepřové maso - mleté
  • 1 ks kuchyňská cibule
  • 3/4 l šťáva - rajčatová
  • 1 sklenička červené víno - suché
  • 3 polévkové lžíce olej - olivový
  • 1 sklenička mléko
  • pár lístků bazalky
  • černý pepř - mletý
  • 1/4 l vývar - hovězí
  • 1/4 kg hovězí maso - mleté
  • 1 ks mrkev

Postup přípravy receptu Boloňské ragú

Co uvařit k obědu? Skvělé boloňské ragú.
Doba vaření je delší, ale chuť a vůně nás okouzlí.
Zeleninu (cibuli, celer, mrkev) zbavíme slupky
a v mixéru rozmixujeme.
Všechno maso si přendáme do mísy. Na prkénku si pokrájíme kus kvalitní slaniny a zapracujeme ji do masa.
Olivový olej si nalijeme do kastrolu. Vložíme kousek másla.
Přisypeme a osmahneme rozmixovanou zeleninu.
Vložíme maso se slaninou.
Po chvilce ochutíme červeným vínem. Provaříme. Zakápneme hovězím vývarem. Zalijeme šťávou z rajčat. Vyklopíme konzervy s pokrájenými rajčaty.
Přisolíme. Vaříme cca 120 minut.
Průběžně mícháme a doléváme hovězí vývar.
Do uvařeného ragú vhodíme pár listů bazalky. Zalijeme trochou mléka. Promícháme a případně ještě okořeníme a osolíme.
Servírujeme s oblíbenými kvalitními těstovinami.

Podobné recepty jako je Boloňské ragú

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.