Staročeské lívance recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Staročeské lívance , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.03.2015
Kategorie receptu: České, Dobroty, Lívance, Ovocné, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Staročeské lívance
- na ozdobu tvrdý tvaroh
- na potření marmeláda
- podle potřeby olej na smažení
- těstíčko 500 ml mléko
- 2 ks vejce
- 300 g polohrubá mouka
- špetek sůl
- 20 g droždí
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce cukr
Postup přípravy receptu Staročeské lívance
Nejprve si připravíme kvásek z lžičky mouky, droždí, cukru a poloviny hrnečku vlažného mléka.
Zbytek mléka pak smícháme s vejci a moukou na zahuštění. Přidáme rozpuštěné máslo, špetku soli. Takto smícháme s kváskem a umícháme řídké těsto, které takto odkládáme na přibližně 40minut někam do tepla vykynout.
Vykynuté těsto rozléváme sběračkou do vyhřátého lívanečníku(když není, tak pánev), který má v každém dílku malou lžičku oleje. Lívance opékáme po obou stranách do lehce hněda.
Po vyjmutí je mažeme marmeládou či povidly a posypeme strouhaným tvarohem.