Tvarůžkové bramboráčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Tvarůžkové bramboráčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.01.2015
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Hlavní jídlo, Předkrm, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Tvarůžkové bramboráčky
- 3 ks vejce
- 1 lžička mletá pálivá paprika
- 8 ks velké brambory
- 2 ks cibule
- 2 balíčky oloumoucké tvarůžky (tyčinky)
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce majoránka
- 8 stroužků česnek
- na ozdobu salát
- červená paprika
- podle chuti mletý pepř
- sůl
- podle potřeby olej na smažení
Postup přípravy receptu Tvarůžkové bramboráčky
Oloupeme si a prolisujeme česnek, který smícháme solí. Oloupeme a nadrobno si nakrájíme cibuli. Do mísy najemno nastrouháme oloupané brambory, z kterých slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme cibuli, česnek, papriku, majoránku, pepř, sůl a vše promícháme. K tomu pak přimícháme mouku a vypracujeme těsto, které nenecháme 15 minut odležet.
Na plátky si nakrájíme tvarůžky, které vkládáme do koleček vytvarovaných z těsta. Každý z nich pak pokrýváme slabou vrstvou těsta. Takto pokládáme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme po obou stranách dozlatova.
Tvarůžkové bramboráčky podáváme ještě teplé a můžeme přidat i zeleninovou přílohu či salát podle chuti.