Vajíčková pomazánka s celerem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vajíčková pomazánka s celerem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.04.2015
Kategorie receptu: Pomazánka, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, pomazánka
Potřebné ingredience receptu Vajíčková pomazánka s celerem
- 100 g máslo
- 2 - 3 lžic majonéza
- 5 ks vejce
- 80 g řapíkatý celer
- 80 g šunka
- 1 lžíce dijonská hořčice
- podle chuti mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Vajíčková pomazánka s celerem
Z oloupaných, natvrdo uvařených vyloupneme žloutky a bílky nasekáme. Omytý celer nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev s rozehřátým máslem a necháváme krátce podusit. Šunku nakrájíme na kostičky.
Žloutky, hořčici a povolené máslo utřeme dohromady do hladké hmoty. Do toho vmícháme šunku s nasekanými bílky, vychladlý celer a majonézu. Podle chuti posléze dochucujeme solí a pepřem a dáváme do chladu uležet.
Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, podle chuti dozdobené čerstvou zeleninou.