Receptuj.cz

Italská Minestrone polévka recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Italská Minestrone polévka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.03.2015     Kategorie receptu: Italské, Polévky, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, polévka

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Italská Minestrone polévka

Potřebné ingredience receptu Italská Minestrone polévka

  • 100 g cuketa
  • 50 ml olivový olej
  • 60 g máslo
  • 80 g špagety
  • 100 g kůra z parmazánu
  • 100 g fazolky
  • 60 g anglická slanina
  • 2 ks celer
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 1 svazeček čerstvá bazalka
  • 100 g rajče
  • 3 ks cibule
  • 2 ks brambora
  • 3 stroužky česnek
  • 2 ks mrkev
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • na ozdobu strouhaný parmazán
  • podle chuti pepř
  • sůl

Postup přípravy receptu Italská Minestrone polévka

Nadrobno si nakrájíme oloupané brambory, celer, mrkev, cukety, cibuli a česnek, k tomu pak ještě rajčata a fazolky.

Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a olej. Na nich pak opékáme asi 3minutky na drobněji nakrájenou slaninu. K tomu přidáme cibuli s česnekem a další 2minutky opékáme. K tomu pak přidáme brambory, mrkev a celer a další 3minutky opékáme a mícháme. Dále přidáme fazolky a i teď pár minutek opékáme. Přidáme cukety a opět stejný postup. Takto hrnec přikryjeme a necháváme podusit.

Po asi 20minutách směs podlijeme vývarem, k tomu přidáme protlak a rajčata, bazalku a kůru z parmazánu. Podle chuti pak opepříme, osolíme.  Polévku přivedeme k varu, teplotu snížíme a ještě asi půl hodiny na mírném ohni povaříme. Polévku si odstavíme a vyjmeme parmazánovou kůru.

Pak do ní nalámeme špagety a necháme je v polévce asi 10minut vařit.

Nalitou minestrone polévku v talířích zdobíme nastrouhaným parmazánem.

Podobné recepty jako je Italská Minestrone polévka

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.