Italská Minestrone polévka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Italská Minestrone polévka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.03.2015
Kategorie receptu: Italské, Polévky, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Italská Minestrone polévka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g máslo
- 80 g špagety
- 100 g kůra z parmazánu
- 100 g fazolky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks celer
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 1 svazeček čerstvá bazalka
- 100 g rajče
- 3 ks cibule
- 2 ks brambora
- 3 stroužky česnek
- 2 ks mrkev
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strouhaný parmazán
- podle chuti pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Italská Minestrone polévka
Nadrobno si nakrájíme oloupané brambory, celer, mrkev, cukety, cibuli a česnek, k tomu pak ještě rajčata a fazolky.
Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a olej. Na nich pak opékáme asi 3minutky na drobněji nakrájenou slaninu. K tomu přidáme cibuli s česnekem a další 2minutky opékáme. K tomu pak přidáme brambory, mrkev a celer a další 3minutky opékáme a mícháme. Dále přidáme fazolky a i teď pár minutek opékáme. Přidáme cukety a opět stejný postup. Takto hrnec přikryjeme a necháváme podusit.
Po asi 20minutách směs podlijeme vývarem, k tomu přidáme protlak a rajčata, bazalku a kůru z parmazánu. Podle chuti pak opepříme, osolíme. Polévku přivedeme k varu, teplotu snížíme a ještě asi půl hodiny na mírném ohni povaříme. Polévku si odstavíme a vyjmeme parmazánovou kůru.
Pak do ní nalámeme špagety a necháme je v polévce asi 10minut vařit.
Nalitou minestrone polévku v talířích zdobíme nastrouhaným parmazánem.