Voňavá koprová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Voňavá koprová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.01.2017
Kategorie receptu: Hlavní jídlo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Voňavá koprová omáčka
- 0,5 l vývaru např hovězí
- 2 ks balení kopru - čerstvého (můžeme použít i naložený kopr v nálevu)
- 0,5 l mléka - plnotučného 3,5%
- špetku mletého pepře - nejlépe bílý
- špetku soli
- trochu cukru
- 3 polévkové lžíce másla
- 1ks smetany na šlehání (200g)
- maličko octa na dochucení
- 1 celé vejce
- Na zahuštění hladkou mouku asi 5 polévkových lžic
Postup přípravy receptu Voňavá koprová omáčka
V zimě lidské tělo potřebuje něco voňavého, teplého do žaludku. Vhodnou alternativou mohou být i omáčky. Taková voňavá koprová omáčka to je to pravé.
Kopr máme snad každý na své zahrádce. A pokud ne, tak v obchodě mají jak čerstvý tak naložený.
Pusťme se do toho. Nejprve si uvaříme vývar např: hovězí. Přisypeme do něho na jemno nakrájený čerstvý kopr. Pokud nemáme čerstvý, použijeme kopr z nálevu. Ten scedíme, kopr z něj vyndáme, nakrájíme a vložíme do vývaru. Kousek kopru si necháme stranou na závěr. Přidáme trochu cukru a maličko octa.
Necháme přejít varem. Vlijeme mléko, smetanu a rozklepneme do hrnce celé vejce. Nakonec zahustíme hladkou moukou podle potřeby. Důkladně rozmícháme a necháme provařit.
Můžeme opepřit , osolit, osladit poř. okyselit ještě maličko octem. To už podle svých chuťových pohárků. Na závěr vhodíme pár kousků kopru pro vůňi a můžeme podávat. Já zvolím jako přílohu brambory a vařené vejce na tvrdo. Vy si můžete dát k tomu ještě plátek dobrého hovězího. A jak přílohu knedlík. Záleží na vás.
Přeji dobrou chuť!