Receptuj.cz

Grilovaná krkovice na pivě recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Grilovaná krkovice na pivě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.05.2022     Kategorie receptu: České, Grilování, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, grilování, hlavní chod, krkovice, omáčka, vepřové maso

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Grilovaná krkovice na pivě

Potřebné ingredience receptu Grilovaná krkovice na pivě

  • 1 kg vepřové krkovice (s kostí nebo i bez)
  • pepř
  • sůl
  • Na marinádu
  • 0,5 l světlého piva
  • 4–6 ks kuliček nového koření
  • 3–4 ks bobkových listů
  • 1 ks malé chilli papričky
  • 1 ks stroužku česneku
  • 2 lžíce oleje
  • trocha tymiánu

Postup přípravy receptu Grilovaná krkovice na pivě

Grilovaná krkovice patří mezi stálice letních posezení na zahradě. Grilovaná krkovice se ale musí umět. Vypadá to jednoduše, maso ochutit a na gril s ním. Jenže jako všechno, i grilovaná krkovice potřebuje určitou péči, která se vám odvděčí šťavnatým a navýsost chutným masem. Grilovaná krkovice na pivě se nejlépe dělá ze silnějších plátků masa, může být s kostí i bez. Pokud máte maso uložené přes noc v lednici, nezapomeňte jej vytáhnout s dostatečným předstihem, aby krkovice nešla na gril úplně studená. Že gril musí být patřičně rozpálený, není potřeba nijak zvlášť a důrazně připomínat.
Marinádu na grilovanou krkovici si můžete upravit podle svých chutí, zde ultimativně není předepsáno nic. Máte radši maso jemné, pálivé, exotické? Recept na marinádu si vymyslete, jaký chcete. Odrazit se můžete třeba z té naší. Grilovaná krkovice na letním grilu prostě nesmí chybět, jenom tak bude mozaika krásného léta kompletní.

--Jako první krok smíchejte ve větší míse suroviny na marinádu.

--Maso nakrájejte na silnější plátky. Pořádně ho v marinádě vyválejte a nechte alespoň 12 hodin odležet na chladném místě.

--Potom maso podle chuti osolte a okořeňte čerstvě nadrceným pepřem. Grilujte z obou stran 5–7 minut podle tloušťky jednotlivých plátků.

--Během grilování potírejte krkovice zbylou marinádou. A po vyndání z grilu nechte maso pár minutek odpočívat, aby se dalo dohromady a aby všechny chutě a vůně dostaly svůj prostor.

Podobné recepty jako je Grilovaná krkovice na pivě

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.