Žampionová omáčka se zakysanou smetanou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Žampionová omáčka se zakysanou smetanou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.06.2016
Kategorie receptu: Omáčky, Smetanové omáčky, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
- 500 g žampiony
- 1 ks větší cibule
- 1/2 lžičky mletý pepř
- 1 kelímek zakysaná smetana (200 g)
- sůl
- 1 lžíce drcený kmín
- mléko
- 3 lžíce olej
- 1 - 2 lžic citronová šťáva
- těstíčko 200 ml mléko
- 1 lžíce hladká mouka
Postup přípravy receptu Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Oloupané žampióny nakrájíme na plátky.
Do hrnce s rozehřátým olejem vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. K tomu pak přidáme žampióny, posypeme kmínem, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme, opepříme. Takto promícháme a necháme pod pokličkou asi tak 20minut podusit. Podle potřeby pak podléváme mlékem, aby se žampióny nepřipalovaly.
Po 20minutách přidáme zakysanou smetanu, kterou v omáčce důkladně rozmícháme a opět přivádíme k varu. Stranou si rozmícháme mouku s mlékem a pak vléváme do omáčky. Takto děláme ještě asi 10minut. Podle potřeby dosolíme, opepříme.
Omáčku podáváme nejlépe k jídlům s houskovým knedlíkem.