Domácí sýrová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí sýrová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.12.2016
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí sýrová omáčka
- 300 ml kuřecí, hovězí, uzený vývar ( nebo bujón z kostky)
- Sýry (kombinujte nebo zvolte jeden druh)
- 1 balení niva 50 % (110 g)
- 1 ks eidam strouhaný 45 % (100 g)
- 1 ks ementál 45 % (100 g)
- 1 - 2 ks smetany na vaření 12%
- přiměřeně Hrašky - na zahuštění (k dostání v prodejně zdravé výživy – má výborné výživové vlastnosti)
- kousek másla
- bylinky např. bazalka, rozmarýn, tymián nebo provensálské koření
- zelenina (vyberte si např. kukuřici, pórek, špenát nebo hrášek)
Postup přípravy receptu Domácí sýrová omáčka
Neznám nic lepšího než si připravit domácí sýrovou omáčku a zjemnit její chuť bylinkami a doplnit jí zeleninou.
Investice času a práce se nám vrátí v podobě skvělého jídla.
Nejprve si uděláme vývar. Kuřecí, hovězí, uzený. Podle libosti. Pro ty co se jim času nedostává i bujón z kostky postačí. Zahustíme Hraškou a 20 minut povaříme. Od té doby co jsem ji objevila v prodejně se zdravou výživou ji používám pořád.
Natrháme si bazalku, rozmarýn, tymián apod. a nadrobno rozdrtíme. Můžeme použít i provensálské kořením z obchodu.
Na pánvi si rozehřejeme trochu másla, prohřejeme a podusíme zeleninu (kukuřici, pórek, špenát nebo hrášek). Na co máme zrovna chuť nebo co máme ve spíži.
Mezi tím si připravíme sýry. Rozmělníme, nastrouháme. Podle potřeby.
Do hotového vývaru vmícháme zeleninu, bylinky a smetanu.
Připravíme si metličku. Zmírníme plamen a pozvolna za stálého míchání přisypáváme sýry.
Odstavíme z plotny a je hotovo.
Uvaříme si těstoviny, přelijeme domácí sýrovou omáčkou a můžeme servírovat. Muži k tomu jistě ocení i kousek masa.
Dobrou chuť!