Vynikající karlovarský knedlík recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vynikající karlovarský knedlík , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 01.02.2017
Kategorie receptu: České
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Vynikající karlovarský knedlík
- 2 ks vajíčka
- 50 g mouka - hrubá
- sůl
- 250 g pečivo (houska, rohlík)
- 250 ml polotučné mléko
- 30 g máslo
Postup přípravy receptu Vynikající karlovarský knedlík
Nechcete si připravit vynikající karlovarský knedlík? Nebojte se a s chutí do toho.
Nejprve si připravíme prkénko a nakrájíme si na malé kousky pečivo. (housky, rohlíky) Ušleháme si sníh z bílků a dáme stranou.
Vezmeme si mísu a vlijeme do ní rozpuštěné máslo a mléko. Po chvíli do toho zašleháme žloutky. Touto směsí zalijeme pečivo, osolíme, přidáme mouku a důkladně promícháme.
Nandáme ušlehaný sníh. Opatrně smícháme a vytvarujeme dvě šišky.
Na sporák dáme do většího hrnce vařit osolenou vodu.
Šišku zabalíme do navlhčeného, plátěného ubrousku. Vezmeme si nit a uvážeme jí v těsné blízkosti knedlíku a druhou nit hned vedle. Zhruba v 1 cm rozestupu. To samé z druhé strany šišky.
Po 5 minutách vaření odstřihneme nitě blíže u knedlíku. Pokračujeme ve vaření dalších 20 minut. Knedlík alespoň jednou obrátíme.
Vybalíme z ubrousku, nakrájíme a servírujeme s houbovou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou a dobrým masíčkem. Přeji dobrou chuť.