Zdobené mandlové perníčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zdobené mandlové perníčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.12.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Zdobené mandlové perníčky
- 250 g med
- 200 g loupané mandle
- 500 g hladká mouka
- 60 g máslo
- 150 g cukr moučka
- 1 balíček prášek do perníku
- 1 lžička citronová kůra
- na ozdobu cukrové zdobení
- mandle
- rozinky
- na potření 1 ks vejce
- podle potřeby mléko
- hladká mouka na posypání
- tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Zdobené mandlové perníčky
Perníčky pečeme asi 10 dní před vánoci.
Smícháme si mouku s cukrem, práškem do perníku, s najemno nastrouhanými mandlemi a citronovou kůrou. K tomu přilijeme rozehřátý med a rozpuštěné máslo. Vše vypracujeme do nelepivého uceleného těsta. Kdyby bylo těsto moc tuhé, přidáme teplé mléko.
Prášek do perníku můžeme nahradit hřebíčkem, novým kořením i badyánem a skořicí.
Těsto poté rozválíme na placku, z které formičkami vyřezáváme různé tvary, které pak pokládáme na vymazaný plech a potíráme rozšlehaným vejcem. Zdobíme mandlí, ořechem či rozinkou.
Plech vkládáme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme do zlatova.
Perníčky necháme vychladnout a dáme do chladu a temna uležet.