Babiččina bramboračka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Babiččina bramboračka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.04.2014
Kategorie receptu: Bramborová polévka, Polévky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Babiččina bramboračka
- 8 ks brambory
- 1 ks petržel
- 3 ks mrkev
- 1/4 ks celer
- 2 hrstě čerstvé houby
- 8 stroužků česnek
- 4 l voda
- 3 lžíce polévkové koření
- 2 kostky masox
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 ks bobkový list
- 8 kuliček celý černý pepř
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 3 kuličky nové koření
- 3 lžičky majoránka
- 5 lžic máslo
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu Babiččina bramboračka
Nejlepší bramboračka, na kterou má každá rodina svůj recept. Tento je od mé babičky.
Zeleninu a houby očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Vše povaříme s bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením do změknutí.
Z másla a mouky uděláme jíšku. Vyjmeme bobkový list a nové koření. Přidáme kostky masoxu, prolisovaný česnek, jíšku, majoránku a povaříme. Polévku dochutíme polévkovým kořením, mletým pepřem a posypeme čerstvou petrželovou natí.
Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem.