Cizrna recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Cizrna , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.04.2018
Kategorie receptu: Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Cizrna
- pepř - černý mletý
- 2 stroužky český česnek
- 1 hrst listy petrželky
- 1 polévková lžíce pravé máslo
- 0,5 balení cizrna
Postup přípravy receptu Cizrna
Máte rádi cizrnu? Pojďte si ji uvařit!
Koupenou cizrnu si dáme večer do vody a druhý den ráno ji můžeme začít vařit.
Napustíme si do hrnce vodu a nasypeme předmáčenou cizrnu. Budeme ji vařit přibližně třičtvrtě hodiny.
Ke konci vaření zkoušíme tvrdost cizrny, aby nebyla přespříliš měkká.
Slijeme vodu.
Zaběhneme si na zahradu pro petrželku a česnek.
Petrželku umyjeme a otrháme lístečky. Česnek zbavíme slupky a asi dva stroužky (nebo více) rozkrájíme.
Cizrnu přendáme do nižšího hrnce a několik minut opražíme. Uvidíte, jaká se z ní line vůně.
Ukrojte a vložte kousek másla. Promíchejte.
Opepřete. Vhoďte lístky petrželky. Přisypte česnek.
Zlehka promícháme. Pár minut opražíme a můžeme servírovat.
Servíruje se jako samostatné jídlo, nebo k tomu upečte např. kuřecí stehna. Záleží na vás jaké maso k cizrně vyberete. Dobrou chuť.