Klasický španělský ptáček recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Klasický španělský ptáček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2014
Kategorie receptu: Hovězí maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Klasický španělský ptáček
- 8 plátků hovězí zadní maso
- náplň 8 plátků anglická slanina
- 1 ks velká cibule
- 2 ks vejce
- 2 ks špekáček
- 4 ks sladkokyselá okurka
- sůl
- 4 lžíce tuk
- mletý pepř
- 8 lžic plnotučná hořčice
- omáčka
- 2 - 3 lžic nálev z okurek
- 1,3 l voda
- mletý pepř
- 1 kostka extra silný bujón
- 1 ks vejce
- 2 - 3 lžic hladká mouka
- sůl
- 4 ks sladkokyselá okurka
- voda
Postup přípravy receptu Klasický španělský ptáček
Španělský ptáček, tak, jak mě ho naučila moje babička.
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které dobře naklepeme, osolíme a opepříme.
Vajíčka uvaříme natvrdo a dvě nakrájíme na čtvrtky. Okurky nakrájíme na půlky. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Plátky masa potřeme hořčicí, a na každý položíme plátek anglické slaniny. Do plátku dáme vejce, špekáček i okurku a plátek svineme. Režnou niťí dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám nevypadla náplň.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme. Poté vložíme ptáčky a ze všech stran opečeme.
Mezitím si uvaříme vodu, přidáme kostku bujónu a dobře metličkami rozmícháme. Vzniklý vývar nalijeme na španělské ptáčky, zamícháme a přikryté poklicí necháme asi 90 - 120 minut dusit.
Třetí vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Ptáčky vyndáme a do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, nálev z okurek, sůl i pepř a nalijeme do omáčky. Za občasného míchání 20 minut povaříme. Podle chuti přisolíme, dopepříme a vrátíme ptáčky zbavené nití.
Klasické španělské ptáčky podáváme s domácími houskovými knedlíky nebo rýží.