Receptuj.cz

Klasický španělský ptáček recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Klasický španělský ptáček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2014     Kategorie receptu: Hovězí maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Klasický španělský ptáček

Potřebné ingredience receptu Klasický španělský ptáček

  • 8 plátků hovězí zadní maso
  • náplň 8 plátků anglická slanina
  • 1 ks velká cibule
  • 2 ks vejce
  • 2 ks špekáček
  • 4 ks sladkokyselá okurka
  • sůl
  • 4 lžíce tuk
  • mletý pepř
  • 8 lžic plnotučná hořčice
  • omáčka
  • 2 - 3 lžic nálev z okurek
  • 1,3 l voda
  • mletý pepř
  • 1 kostka extra silný bujón
  • 1 ks vejce
  • 2 - 3 lžic hladká mouka
  • sůl
  • 4 ks sladkokyselá okurka
  • voda

Postup přípravy receptu Klasický španělský ptáček

Španělský ptáček, tak, jak mě ho naučila moje babička.

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které dobře naklepeme, osolíme a opepříme.

Vajíčka uvaříme natvrdo a dvě nakrájíme na čtvrtky. Okurky nakrájíme na půlky. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Plátky masa potřeme hořčicí, a na každý položíme plátek anglické slaniny. Do plátku dáme vejce, špekáček i okurku a plátek svineme. Režnou niťí dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme. Poté vložíme ptáčky a ze všech stran opečeme.

Mezitím si uvaříme vodu, přidáme kostku bujónu a dobře metličkami rozmícháme. Vzniklý vývar nalijeme na španělské ptáčky, zamícháme a přikryté poklicí  necháme asi 90 - 120 minut dusit.

Třetí vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Ptáčky vyndáme a do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, nálev z okurek, sůl i pepř a nalijeme do omáčky. Za občasného míchání 20 minut povaříme. Podle chuti přisolíme, dopepříme a vrátíme ptáčky zbavené nití.

Klasické španělské ptáčky podáváme s domácími houskovými knedlíky nebo rýží.

Podobné recepty jako je Klasický španělský ptáček

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.