Vepřové plátky na pivu recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vepřové plátky na pivu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.01.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Vepřové plátky na pivu
- 1 dl pivo
- máslo
- 2 lžíce sójová omáčka
- 2 ks mrkev
- 5 lžic hořčice
- sůl
- nové koření
- 1 hrneček kečup
- 3 ks cibule
- 300 g vepřové plátky
- 1 palička česnek
- bobkový list
Postup přípravy receptu Vepřové plátky na pivu
Tenčí plátky vepřového naklepeme a osolíme.
Oloupeme česnek, polovinu z něj prolisujeme a smícháme s hořčicí. Vedle si smícháme kečup se sojovou omáčkou a pivem. Mrkev, zbytek česneku a cibuli nakrájíme na kolečka.
Vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji máslem a vyklademe cibulí, česnekem, mrkví a posypeme kořením. Maso potřeme směsí hořčice, česneku a pokládáme na zeleninu. Jako poslední poléváme kečupovou směsí.
Vkládáme do trouby na 180°C. Po 20minutách maso se zeleninou promícháme. Přibližně za 50minut(podle tuhosti masa), máme hotovo.
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo kaší.