Receptuj.cz

Vepřové plátky na pivu recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Vepřové plátky na pivu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.01.2015     Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Vepřové plátky na pivu

Potřebné ingredience receptu Vepřové plátky na pivu

  • 1 dl pivo
  • máslo
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 2 ks mrkev
  • 5 lžic hořčice
  • sůl
  • nové koření
  • 1 hrneček kečup
  • 3 ks cibule
  • 300 g vepřové plátky
  • 1 palička česnek
  • bobkový list

Postup přípravy receptu Vepřové plátky na pivu

Tenčí plátky vepřového naklepeme a osolíme.

Oloupeme česnek, polovinu z něj prolisujeme a smícháme s hořčicí. Vedle si smícháme kečup se sojovou omáčkou a pivem. Mrkev, zbytek česneku a cibuli nakrájíme na kolečka.

Vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji máslem a vyklademe cibulí, česnekem, mrkví a posypeme kořením. Maso potřeme směsí hořčice, česneku a pokládáme na zeleninu. Jako poslední poléváme kečupovou směsí.

Vkládáme do trouby na 180°C. Po 20minutách maso se zeleninou promícháme. Přibližně za 50minut(podle tuhosti masa), máme hotovo.

Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo kaší.

Podobné recepty jako je Vepřové plátky na pivu

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.