Tousty s rajčaty recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Tousty s rajčaty , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Tousty s rajčaty
- 50 g anglická slanina
- 1 ks bílá veka nebo toustový chléb
- 150 g strouhaný sýr
- 3 ks vejce
- 1 dl bílé víno
- 10 ks rajče
- 1 lžíce čerstvá petrželka
- na ozdobu cherry rajčátka
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- podle potřeby olej
Postup přípravy receptu Tousty s rajčaty
Vezmeme nakrájené plátky veky nebo toustový chléb a pokropíme bílým vínem.
Ve vroucí vodě si spaříme rajské, oloupeme, nakrájíme.
Na pánvi si rozpálíme trošku oleje a veky na něm lehce opečeme. Dáme stranou, do pánve vložíme najemno nakrájenou slaninu a cibulku, osmahneme. Přidáme rajčata a zlehka podusíme. Pak vmícháme vejce, osolíme, opepříme.
Necháme vychladnout a vmícháme nastrouhaný sýr s nasekanou petrželkou. Naneseme na připravené tousty či veky a pokládáme na vymazaný plech. Na každý z nich ještě položíme plátek slaniny a v nahřáté troubě tousty zapečeme.
Na ozdobu použijeme rozpůlené cherry rajčátko a podáváme.