Výborná svíčková recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Výborná svíčková , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.08.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Omáčky, Svíčková na smetaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Výborná svíčková
- 4-5 kuličky celé nové koření
- 1 ks cibule
- 2-3 lístky bobkový list
- 1 ks mrkev
- 1 hrst tymián
- 450 g maso
- 1 ks citron
- 0,5 ks celer
- 1 kelímek sladká smetana
- 1 lžíce cukr
- 1 ks petržel
- podle chuti sůl
- podle potřeby voda
- světlá jíška
Postup přípravy receptu Výborná svíčková
Recept na výbornou a snadnou svíčkovou omáčku.
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno a v hrnci ji na másle osmažíme. Zarestujeme se lžící cukru, posymeme tymiánem a osolíme.
Než začne zelenina hnědnout, tak přidáme ješte 2-3 bobkové listy a 4-5 kuliček nového koření.
Promícháme a na směs položíme 2 plátky masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží). Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
přilejeme ještě trochu vody a povaříme.
Hotovou omáčku necháme vychladnout, vyjmeme maso i bobkový list a nové koření a omáčku rozmixujeme.
Znovu přivedeme k varu a přidáme sladkou smetanu, citron, jíšku a dochutíme.
Vložíme maso a prohřejeme ho.
Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.