Klasická bešamelová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Klasická bešamelová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.04.2018
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Klasická bešamelová omáčka
- 3 polévkové lžíce pravé máslo
- sůl
- muškátový oříšek
- 1/2 l studené mléko - polotučné
- 3 polévkové lžíce mouka - hladká
Postup přípravy receptu Klasická bešamelová omáčka
Bešamelová omáčka patří neodmyslitelně do každé kuchyně.
Vezmeme si sítko a hladkou mouku si pěkně prosejeme.
V hrnci si rozpustíme pravé máslo. Přisypáváme postupně hladkou mouku a vařečkou promícháváme.
Po chvíli si vezmeme metličku a začneme nalévat studené mléko.
Metličkou zapracováváme mouku s mlékem a důkladně šleháme.
Omáčku budeme vařit za stálého míchání zhruba 15 - 20 minut.
Na závěr přidáme maličko strouhaného muškátového oříšku. Osolíme.