Silvestrovská křenová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Silvestrovská křenová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.12.2016
Kategorie receptu: Omáčky, Smetanové omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Silvestrovská křenová omáčka
- Polovina kostky másla
- 1 lžíce jemně posekané kuchyňské cibule
- 1 smetana ke šlehání 33% nebo 1 zakysaná smetana
- 500 ml hovězího vývaru nebo bujón z kostky
- 250 ml polotučného mléka
- 2-3 lžíce polohrubé mouky
- špetka mletého pepře
- špetka cukru
- špetka soli
- 180 g jemně nastrouhaného křenu (kdo má rád může přidat)
- 1 lžička citronové šťávy - podle chuti
Postup přípravy receptu Silvestrovská křenová omáčka
Blíží se Silvestr a Nový rok. Přemýšlíme jaké občerstvení připravit. Něco pikantního, ostrého,rychlého co můžeme servírovat teplé i studené. Dobrou volbou může být silvestrovská, křenová omáčka. Kdo by na ní neměl chuť?
Také se vám sbíhají sliny. Tak honem ať je hotovo.
Připravíme si velký hrnec s vysokým dnem.
Necháme rozpustit máslo, přidáme jemně posekanou kuchyňskou cibuli a zaprášíme polohrubou moukou.
Přidáme mléko, zalijeme studeným hovězím vývarem (nebo bujón s vodou)a důkladně provaříme. Zhruba 20 - 30 minut. Potom odstavíme z plotny.
Zjemníme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. A nakonec to nejdůležitější jemně nastrouhaný křen.
Dochutíme solí, cukrem a špetkou mletého pepře.
Babička přidávala do omáček ještě lžičku citronové šťávy. Tak ať vám chutná!
Dejte si k tomu šunku, uzené maso nebo vařené vejce. A jako přílohu houskový knedlík nebo pečivo. Nezapomeňte, že můžete podávat v omáčníku.
Dobrou chuť!