Receptuj.cz

Nakládaný bůček recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Nakládaný bůček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.05.2015     Kategorie receptu: Chuťovky, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, maďarská kuchyně

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Nakládaný bůček

Potřebné ingredience receptu Nakládaný bůček

  • 1 kg vepřový bok
  • na obalení 1 lžička sůl
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1/2 lžičky mletý černý pepř
  • 3 stroužky česnek
  • nálev 10 kuliček celý černý pepř
  • 6 stroužků česnek
  • 2 lžičky sůl

Postup přípravy receptu Nakládaný bůček

Na nálev si oloupeme česnek a dáme ho do hrnce s vodou, osolíme a dáme celý černý pepř. Přivedeme k varu a přidáme očištěný vepřový bok. Takto vaříme asi hodinu. Pak bůček vyndáme a necháme chvilku vychladnout.

Mezitím si připravíme směs na obalování. Do hrnku dáme sůl, mletý pepř, papriku, prolisovaný česnek a zalijeme 2-3lžičkami vývaru z bůčku. Vypracujeme hmotu, v které pak celý bůček obalíme.

Takto balíme do alobalu a vkládáme do mrazáku. Po 3hodinách jej přemístíme do lednice.

Když servírujeme, tak studený a nakrájený na plátky s chlebem a nakládanou zeleninou.

Podobné recepty jako je Nakládaný bůček

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.