Nakládaný bůček recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nakládaný bůček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, maďarská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Nakládaný bůček
- 1 kg vepřový bok
- na obalení 1 lžička sůl
- 2 lžičky mletá sladká paprika
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 3 stroužky česnek
- nálev 10 kuliček celý černý pepř
- 6 stroužků česnek
- 2 lžičky sůl
Postup přípravy receptu Nakládaný bůček
Na nálev si oloupeme česnek a dáme ho do hrnce s vodou, osolíme a dáme celý černý pepř. Přivedeme k varu a přidáme očištěný vepřový bok. Takto vaříme asi hodinu. Pak bůček vyndáme a necháme chvilku vychladnout.
Mezitím si připravíme směs na obalování. Do hrnku dáme sůl, mletý pepř, papriku, prolisovaný česnek a zalijeme 2-3lžičkami vývaru z bůčku. Vypracujeme hmotu, v které pak celý bůček obalíme.
Takto balíme do alobalu a vkládáme do mrazáku. Po 3hodinách jej přemístíme do lednice.
Když servírujeme, tak studený a nakrájený na plátky s chlebem a nakládanou zeleninou.